Hoppa till huvudinnehållet
BETA Vi bygger nya prevent.se. Testa och tyck till!

Jobba med arbetsmiljö

För att underlätta arbetet med arbetsmiljön finns en rad olika hjälpmedel. Arbetsmiljö är allt från svåra situationer och relationer människor emellan till olika riskfaktorer som är kopplade till kemiska ämnen eller till exempel ljud, belysning och buller. Prevent erbjuder utbildningar, mallar, checklistor, inspirationsartiklar med mera.

Kom igång med arbetsmiljöarbetet

Här får du veta vad ett systematiskt arbetsmiljöarbete är. I varje avsnitt förklaras hur du jobbar praktiskt, och du får också mallar och exempel som hjälper dig i arbetsmiljöarbetet.

Läs mer och kom igång

Roller i arbetsmiljöarbetet

Vem ska göra vad i arbetsmiljöarbetet? Och vem har ansvaret för att alla är säkra och mår bra? I arbetsmiljölagen finns regler om ansvar, roller och medverkan i arbetsmiljöarbetet.

Läs mer om roller i arbetsmiljöarbetet

Mallar och exempel

Här har vi samlat mallar och exempel som är ett stöd i arbetsmiljöarbetet. Du hittar också våra checklistor och enkäter.

Mer om mallar, exempel och checklistor

Fördjupning inom arbetsmiljö

Arbetsmiljö är allt från svåra situationer och relationer människor emellan till olika riskfaktorer som är kopplade till kemiska ämnen eller till exempel ljud, belysning och buller. Här kan du fördjupa dig inom både inom fysisk samt organisatorisk och social arbetsmiljö.